Mnoho antropologů říká, že lidstvo dosáhlo svého evolučního vrcholu (co se týče průměrného osvalení, hustoty kostí a velikosti mozku) přibližně před 10 000 lety. Poté jsme si začali věci příliš ulehčovat a zpohodlněli jsme. Náš fyzický úpadek byl přirozeným důsledkem několika věcí. Zaprvé už jsme strávili tisíce generací podporou našich stále rostoucícch mozkových schopností k manipulaci
Dallen Maria - Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem
Zelené potraviny neboli výhonky obilovin, luštěnin a jednobuněčné řasy představují revoluci v péči o zdraví. Obsahují totiž nejen rostlinné barvivo chlorofyl, které má unikátní regenerační, protizánětlivé, hojivé a deodorační účinky, ale také většinu nezbytných
" Lékař je člověk, který podává léky, o nichž ví je velmi málo, k léčbě nemocí, o nichž ví ještě méně, lidem, o nichž neví vůbec nic. " autorem tohoto citátu je francouzský filosof, básník a spisovatel Voltaire.
ukázka z knihy Jana Hnízdila - Mým marodům Jak vyrobit pacienta
... Ještě loni byla naprosto zdravá a spokojená.
Základní pravidla:
1. Ke každému hlavnímu jídlu jezte bílkoviny - nedodržování tohoto pravidla může vést ke chronické únavě, oslabení pocitu pohody a emoční nerovnováze, například k depresím, úzkostem a melancholii. Mnoho lidí dělá chybu, že jí uhlovodany samotné. To vede k nadměrné sekreci inzulínu, zvýšené chuti na sladké, problémům s krevním cukrem, většímu
......do vody, kterou pijeme, bychom měli přidávat jednou až dvakrát denně kapku peroxidu vodíku. To bohatě postačí. Ani dobré věci se totiž nemají přehánět. "Méně znamená někdy více." Peroxid vodíku je k dostání v každé lékárně nebo drogerii v podobě tříprocentního roztoku. Neprávem má dnes tento univerzální prostředek lidského zdraví špatnou pověst a je označován za
Změňte své stravovací návyky podle následujících zásad:
1. MÉNĚ SACHARIDŮ - denní dávku sacharidů omezte na 1 g / 1 kg tělesné hmotnosti.
2. ZDRAVÉ OLEJE - konzumujte každý den 0,5 ml olejové směsi na 1 kg tělesné hmotnosti
3. KVALITNÍ BÍLKOVINY - dodáte tělu cenné aminokyseliny, které jsou základními stavebními kameny organismu a zdrojem energie a na rozdíl od cukru